Smitning på Spotify!

Det tog lite längre än väntat, men nu ligger äntligen soundtracket till Smitning på Spotify! Smitning spelades vid fem tillfällen under en av de sista skälvande veckorna innan corona stängde ner teatervärlden. Vi är minst sagt tacksamma över att vi hann göra alla planerade föreställningar, och att vi dessutom fick så fina liveinspelningar av musiken. Efterarbetet i form av den fina mixningen står Finn Pöpke för!

Om ni inte såg Smitning där i månadsskiftet februari-mars så kan ni få er en åtminstone skaplig bild av handlingen genom att lyssna på soundtracket!

Om ni inte ser inbäddningen nedan, gå till albumet på Spotify direkt genom att klicka här.

Det går dåligt nu på Youtube

Trots tiderna händer det spännande saker här i Samsa! Den fantastiske Finn Pöpke har mixat all musik från “Smitning” och vi ser fram emot att släppa den på Spotify nu någon gång under de första veckorna av juni!

Som ett litet smakprov lägger vi under den här veckan ut den snygga live-inspelningen av “Det går dåligt nu”, som vid sidan av de ytterst föreställningsspecifika verserna minst sagt speglar världsläget en aning!

Låten är en av de sista i föreställningen. Den annars självsäkra Grekisk kör 1 (Isabelle Koenen) tvingas till kapitulation efter att till slut ha insett att historien gått helt åt pipsvängen. Hon får stöd av sin kollega Kör 2 (Rasmus Richter) och så småningom stämmer också de kvarvarande rollfigurerna – de som fortfarande är vid liv – Lucia (Cornelia Moe) och Zelda (Isabelle Nordehammar) in i sorgesången.

Sydsvenskan om Smitning

Så snabbt en liten spelperiod kan gå! Den här gången gjorde vi en lite kortare föreställning, spelade den fem gånger, och vips var det över. Vi vill tacka en helt underbar publik för att ni kom och såg Smitning. Vi vill också tacka för alla värmande ord, alla skratt och reaktioner.

Det är med stort vemod vi säger adjö till Bastionen för den här gången, och för er som missade och undrar vad detta egentligen var för berättelse hänvisar vi med glädje till Sydsvenskans recension av föreställningen! Skribenten Veronika Gustafson beskriver upplevelsen som en “korsning mellan Disney och Tarantino med precisionen hos en Ikea-manual, präglad av såväl Monty Pythons gränslösa gyckel som Stephen Sondheims ettriga sensibilitet och med ett finger lika retsamt som inkännande riktat mot den förvirrade människan.” Ni hittar recensionen i sin helhet här!

På återseende!

Ur Smitning - en samhällskritisk musikal. Rasmus Richter, Isabelle Koenen, Isabelle Nordehammar och Cornelia Moe.
Dramatisk scen ur Smitning – en samhällskritisk musikal. I bakgrunden syns den vilsna grekiska kören (Rasmus Richter & Isabelle Koenen) och i förgrunden den hämndlystna Zelda (Isabelle Nordehammar) samt den flyende Lucia (Cornelia Moe).

Premiärdag och TRAILER

Vi hade i går ett genrep inför en taggad och härlig provpublik! Tusen tack till elever och pedagoger vid Östra Grevies och Eslövs folkhögskolor för att ni förärade oss ett besök. 

I dag gäller det på riktigt, och nu när vi flyttat in på scen har vi också kunnat skapa en trailer till föreställningen. Håll till godo, och varmt välkomna till Bastionen! Biljetter hittar du här.

Förhandsreportage och resumévideo!

Nu är det bara en vecka kvar till premiär! Vi gör oss redo att flytta in på Bastionen på lördag, och börja bygga vårt scenrum. Vi fick också fint besök under vårt rep i början av veckan – nämligen Gunilla Wedding från Skånska Dagbladet. Hon skrev ett fint förhandsreportage som kan läsas både i papperstidningen och online här.

Vi gläds också åt våra många nya följare på både Facebook och Instagram, många av vilka har anslutit under den här repperioden. Många av er kanske inte känner till vad Samsa har gjort förut, så vi klistrade ihop en liten resumévideo med klipp och musik från våra tidigare föreställningar. Vi vänder oss självklart också till våra trogna tidigare följare, som kan tänka sig en dryg minuts nostalgitripp!

Vi har släppt en teaser till Smitning!

Rubriken fick bli en informativ sådan! Det är tre veckor till premiär och vi är glada över att kunna släppa en liten teaser till “Smitning – en samhällskritisk musikal”. Teasern bjuder på en introduktion till de rollfigurer ni skulle kunna tänkas möta i föreställningen!

Musiken i klippet är ur numret “Lyckans fjäril”, skriven av Jakob Aspenström och Oliver Lindman. Låten framförs av Isabelle Koenen och Rasmus Richter, som gör rollerna som grekisk kör i föreställningen.

Ni glömmer väl förresten inte att köpa biljetter? Här kommer en direktlänk till biljettsidan på Kulturcentralen!

Produktionen av “Smitning” i full gång

Här på vår hemsida kan man sedan en tid tillbaka läsa om Smitning – en samhällskritisk musikal, vår tredje originalproduktion. Det finns också biljettlänkar och all möjlig matnyttig information inför premiären den 27 februari, så det är onekligen slarvigt av oss att inte ha uppdaterat bloggflödet! Här kommer därför nu lite bra länkar!

Här kommer det inte uppdateras så frekvent som på Facebook och Instagram, så följ oss gärna där för foton och teasers och annat vi kan tänkas dela inför föreställningen!

Varmt välkomna till Bastionen i slutet av februari!

Isabelle Koenen, Lisa Mårtensson & Rasmus Richter repar Smitning - en samhällskritisk musikal
Isabelle Koenen (t.v.), Rasmus Richter och regissör Lisa Mårtensson testar koreografier.