Urpremiär och skivsläpp i antågande!

Lägg 10 december 2021 på minnet! Då är det nämligen urpremiär för Samsa Musikteaters nyskrivna sångcykel Människor som fanns. Vi är glada över våra stöd från Malmö stad och Dramatikerrådet som ger oss möjligheten att genomföra projektet. Mer info läggs upp här på sidan inom kort!

För nästan ett år sedan rapporterades det om att Dödens körkarl skulle spelas in i studio. Att få ihop alla sexton involverade musikalartister, musiker och ljudproducenter var dock lättare sagt än gjort med alla dessa coronavågor, men under april spelades samtliga instrumentpartier och merparten av sången in! Resterande sång kommer, om allt går vägen, spelas in under hösten. Exakt när skivsläppet blir vågar vi inte säga. Men det kommer. Det kommer. 

 

Kvasidystopisk sångcykel tar form

Klimatkrisen har figurerat i Samsas interna workshops sedan 2017. Flera projekt har kommit ganska långt på idéstadiet, men inget har riktigt nått hela vägen fram. Vi är nu glada över att ha kommit en bra bit på vägen med en form vi inte gett oss på tidigare – den klassiska sångcykeln.

Människor som fanns kommer handla om människor som fanns på 2000-talet, berättad av framtidens balladsångare. Samsa har nämligen listat ut hur framtiden kommer se ut, dels utifrån de dystra prognoser vetenskapen erbjuder, dels utifrån vår egen oklanderliga siarförmåga. Och då är det ju inte mer än rätt att vi delar med oss av vår kunskap i sång! 

Förra veckan hade vi den stora lyxen att kunna spela in en demo med sopranen Jessica Elevant. Här följer några fina bilder från inspelningen.

Jakob Aspenström, Jessica Elevant (Fotograf: Helgi Reynisson) Jessica Elevant (Fotograf: Helgi Reynisson)

Fotograf: Helgi Reynisson.