Första årsmötet har hållits

0 Comments

Samsa Musikteater har hållit sitt första årsmöte. Den 10 februari valde föreningen sin styrelse, och stadgar har fastslagits. Det innebär att våra ändamål har formulerats oerhört tjusigt i ord:

“Föreningen skall arbeta för att bredda kulturutbudet och främja skapandet av ny musikteater i Malmöområdet. För att uppfylla dessa mål ska föreningen arrangera uppsättningar av nyskriven scenkonst med särskilt fokus på musikal och musikteater.”

Vi är medvetna om att det finns fler musikteatergrupper i Malmö, och vill därför lägga särskild vikt vid ord som “ny” och “nyskriven”. Vi som dragit igång föreningen brinner särskilt för just skapandet av grundmaterialet, och det är vår avsikt att föreningens första uppsättning ska bli en helt nyskriven musikal.

I det första projektet återfinns också förklaringen till föreningens namn. Det rör sig nämligen om en bearbetning för musikteater av Franz Kafkas Förvandlingen – berättelsen om Gregor Samsa, som vaknar en morgon och upptäcker att han har förvandlats till en stor insekt. En berättelse som klippt och skuren att göra musikal av, kände vi när vi drog igång projektet i slutet av förra våren.

Vad som händer just nu är att föreningen letar trevligt och kreativt folk som vill vara med och sätta upp Förvandlingen i sommar. Även om inget är spikat är förhoppningen att produktionen ska kunna dra igång under andra halvan av juli.

Inom en förhoppningsvis inte alltför lång framtid kommer vi lägga upp demos av en eller ett par färdigskrivna låtar här på hemsidan.

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *