Lyssna!

På sistone har hemsidan uppdaterats lite grand, framför allt projektsidan för Smitning. Vi har också skapat en sida där vi samlat sånger ur våra föreställningar så här långt. Här finns också några live-versioner ur Dödens körkarl, som vi inte har släppt på Spotify. Ta gärna en titt och en lyssning!

 

Samsa i skärgården och på Facebook

Vi går en spännande sensommar till mötes! Nästa helkvällsmusikal har börjat skrivas och vi i Samsa har haft några inspirerande upptaktsdagar på Kymmendö i Stockholms skärgård…

Missa heller inte att Samsa har bytt kommunikationskanal från “Förvandlingen – Musikalen”-sidan på Facebook till en egen sida. Du hittar den här. Gå gärna in och gilla och ta del av framtida videor och uppdateringar!

Samsa vill tacka

Vi får definitivt bakläxa när det gäller att ta oss tid att tacka de som möjliggjorde att Förvandlingen kunde bli en sådan framgång. Nu har det redan hunnit bli november, men bättre sent än aldrig, som det heter!

Först och främst vill vi rikta vår tacksamhet till Teaterhuset Bastionen, och inte minst dess producent Lina Ehn Öberg. Bastionen var en perfekt lokal för Förvandlingen, och vi hoppas verkligen på fler samarbeten i framtiden. Bastionen sätter upp allsköns nyskapande och spännande scenkonst. Kolla in hemsidan (länk ovan) för vad som sätts upp just nu!

Vidare var det otroligt glädjande att se Förvandlingen marknadsföras på Scenkonstguiden och Musikal.net.

Scenkonstguiden är ett briljant konstfrämjande initiativ – en webbtjänst som dessutom existerar som app. Scenkonstguiden tipsar om teater runtom i hela landet. Som konst- och teaterentusiast gör en verkligen rätt i att ta sig tid att kolla in dessa verktyg!

Musikal.net är Sveriges största musikalblogg. Är du musikalentusiast så är detta verkligen en blogg du bör följa!

Första årsmötet har hållits

Samsa Musikteater har hållit sitt första årsmöte. Den 10 februari valde föreningen sin styrelse, och stadgar har fastslagits. Det innebär att våra ändamål har formulerats oerhört tjusigt i ord:

“Föreningen skall arbeta för att bredda kulturutbudet och främja skapandet av ny musikteater i Malmöområdet. För att uppfylla dessa mål ska föreningen arrangera uppsättningar av nyskriven scenkonst med särskilt fokus på musikal och musikteater.”

Vi är medvetna om att det finns fler musikteatergrupper i Malmö, och vill därför lägga särskild vikt vid ord som “ny” och “nyskriven”. Vi som dragit igång föreningen brinner särskilt för just skapandet av grundmaterialet, och det är vår avsikt att föreningens första uppsättning ska bli en helt nyskriven musikal.

I det första projektet återfinns också förklaringen till föreningens namn. Det rör sig nämligen om en bearbetning för musikteater av Franz Kafkas Förvandlingen – berättelsen om Gregor Samsa, som vaknar en morgon och upptäcker att han har förvandlats till en stor insekt. En berättelse som klippt och skuren att göra musikal av, kände vi när vi drog igång projektet i slutet av förra våren.

Vad som händer just nu är att föreningen letar trevligt och kreativt folk som vill vara med och sätta upp Förvandlingen i sommar. Även om inget är spikat är förhoppningen att produktionen ska kunna dra igång under andra halvan av juli.

Inom en förhoppningsvis inte alltför lång framtid kommer vi lägga upp demos av en eller ett par färdigskrivna låtar här på hemsidan.