Studioinspelningen av “Förvandlingen” ute!

Idag släpptes “Förvandlingen – Musikalen” äntligen på Spotify. Vi är otroligt glada och stolta över den här produktionen, och vill innerligt tacka alla som var med!

Medverkande artister är samma fantastiska gäng som gjorde rollerna i uruppsättningen för snart ett år sedan: Anton Hemström (Gregor Samsa), Sara Rosander (Grete Samsa), Elin Holm (Modern), Björn Härstedt (Fadern), Emil Lundqvist (Prokuristen) och Cornelia Jägbring (Hyresgästen).

I orkestern återfinns eminenta musiker: Oskar Ottosson (keyboard), Gabriel Pyk-Waite (bas/elbas), Elias Jakobsson (trummor & slagverk), David Johannesson (gitarrer), Ida Melander (flöjt), Fanny Lundvik (klarinett), Monica Kaija (trumpet), Mattias Lind (saxofon/klarinetter), Agnes Scherwin (fiol), Olof Samuelsson (cello), Andreas Baro (altsaxofon) och Edvin Lorinius (tenorsaxofon).

Ljudproducerar gör Alice Hernqvist och Jesse Emmoth. Den sistnämnde ligger också bakom den superbra mixningen och mastringen av albumet!

Samsa Musikteaters fasta medlemmar Oliver Lindman och Jakob Aspenström står för produktion och musikalisk ledning. Jakob har också arrangerat samtliga låtar. Lyssna gärna genom den inbäddade Spotify-spelaren till höger (eller öppna i själva programmet) och se om du kan följa med i vår tolkning av Kafkas klassiker!

Nära nu. Se teaser!

Vi är taggade till tusen på att släppa studioinspelningen av “Förvandlingen – Musikalen” på Spotify. Det kommer att ske mycket snart!

Medan vi väntar kan vi bjuda på ett litet smakprov i form av en teaser. Se klipp från föreställningarna i september förra året och från studioinspelningen i februari till tonerna av “Förvandlingen”. Låtarna som hörs i klippet är “En handelsresandes liv”, “Prokuristen”, “En moders önskan” och “Jag är ett kryp”, vilka har, liksom resterande 17 låtar i albumet, mixats till perfektion av Jesse Emmoth.

Musikalalbum på gång!

Som tidigare uppdaterat har Samsa dragit igång ännu en produktion. Den här gången rör det sig dock inte om föreställningar utan om en studioinspelning. Under helgen som varit har åtta vokalister, tolv instrumentalister, två ljudproducenter, och vi i Samsa samlats och spelat in över en timmes musikalmusik! Det rör sig förstås om de 21 låtarna i “Förvandlingen”.

Det känns extra speciellt att nästan samtliga av ovan nämnda sångare och musiker också var med och uruppförde musikalen i september förra året.

Vi håller er uppdaterade om hur och när och var albumet görs tillgänglig för allmänheten!

Elin Holm (Modern) med ljudproducent Alice Hernqvist
Ljudproducent Alice Hernqvist guidar dialoginspelning till första aktens dramatiska avslutningsnummer “Möbelflytten”. I bakgrunden Elin Holm, som tar sin lysande tolkning av Modern till studion.

Samsa firar ett år med studioinspelning

Samsa Musikteater har nu existerat som förening i lite drygt ett år. Första årsmötet hölls nämligen den 10 februari 2016, då “Förvandlingen” var långt ifrån färdigskriven. Såhär ett år senare har inte bara första föreställningsperioden ägt rum – det är också dags för en cast recording av Samsas första originalproduktion.

Jajamen, om lite drygt en vecka görs en fullständig studioinspelning av musiken i “Förvandlingen”. Medverkar i denna produktion gör så gott som hela teamet från uruppsättningen plus förstärkning i form av ljudproducenter, mixare och ytterligare instrumentalister. Vi ser otroligt mycket fram emot detta!

Håll utkik efter fler uppdateringar!

Urpremiär med helt slutsålda föreställningar

Knappt har extasen lagt sig efter den fantastiska första produktionen av Förvandlingen – Musikalen. Vi är otroligt stolta över att samtliga föreställningar av “Förvandlingen” sålde slut – med utökad gradängkapacitet därtill. Det är otroligt glädjande för oss att även en helt nyskriven musikal från en nystartad teaterförening kan dra så mycket publik. Stort tack till alla som kom och kollade, och tack för den otroligt fina responsen! Vi hoppas få möjligheten att sätta upp “Förvandlingen” fler gånger – kanske på andra håll i landet!

Här på hemsidan har det dykt upp lite mer spännande info om vår första produktion, som du kan läsa här. Varför inte också ta en titt på några tjusiga bilder från produktionsveckan genom att besöka galleriet?!

En vecka till premiär!

Nu är det bara en vecka, och en knapp sådan, till urpremiären av Förvandlingen – Musikalen. Biljetter finns kvar, men vill du komma på premiären den 22 september eller fredagsföreställningen den 23 september gäller det att skynda sig! Biljetter köper du på den här sidan.

Fortfarande osäker? Ta gärna del av ett litet medley från våra repetitioner!

Kom och se “Förvandlingen”!

Produktionen av nyskriva “Förvandlingen – Musikalen” har dragit igång. De första repen har hållits och vi i Samsa är otroligt taggade inför att äntligen få sätta upp den.

Vi utlovar en svängig och otypisk Kafka-tolkning framförd av fantastiska unga sångare, skådespelare och musiker. Detta är en möjlighet du inte vill missa! Urpremiären äger rum den 22 september kl. 19:30. Föreställningar hålls också den 23 september kl. 19:30 samt den 24 september kl. 16:00 och 19:30. Här kommer användbara länkar:

Ett litet audio teaser-klipp har satts ihop med våra demolåtar. Har du en och en halv minut till övers? 😉

Snart två månader till världspremiär

Mycket snack här på bloggen har det inte varit, men desto mer verkstad! En större del av produktionsteamet inför höstens produktion av nyskrivna popmusikalen “Förvandlingen” är satt, och om några veckor inleds arbetet med manus och låtarna.

Och då kan det ju vara på sin plats att boka in lite datum. Föreställningarna – totalt fyra – kommer hållas mellan torsdagen den 22 september och lördagen 24 september (två föreställningar på lördagen). De exakta tidpunkterna är inte helt satta men med all sannolikhet kommer det röra sig om tre kvällsföreställningar och en matinéföreställning. Platsen är Bastionen nära Malmö Station.

Biljetter finns inte att köpa ännu, men när de finns det kommer ni få reda på det direkt!

Smakprov från “Förvandlingen”

Nyfiken på musiken i nyskrivna “Förvandlingen – Musikalen”? Vi har som tidigare utlovat dragit ihop ett kompband och mixat ihop några demolåtar! Ta chansen att lyssna nedan.

Med vi menas inte bara vi i Samsa, utan också en rad begåvade musiker, sångare och ljudkonstnärer. Vi vill tacka Johannes Rückert Becker och Erica Jönsson för att de lånat oss sina vackra röster. Tack också till Jonathan Sagemo på bas och Elias Jakobsson på trummor. Sist men absolut inte minst tack till Hjalmar Almgren som ställde upp som ljudtekniker, och till Jesse Emmoth för hans fantastiska mix.

Vid keyboarden sitter upphovsmakare och ordförande Aspenström. Han kan ju få ett litet tack.

Varsågoda att lyssna:

UPPDATERING 2017-08-22! Våren 2017 gjordes en studioinspelning av musikalen. Demolåtarna har således ersatts med de studioinspelningar av samma låtar som gjordes då!

Mer information om höstens urpremiär kommer!

Samsa i studion

Studioinspelning av musikallåtar
(Klicka för större bild)

I dagarna har Samsa Musikteater spelat in demos av låtar ur Förvandlingen – Musikalen på Musikhögskolan i Malmö! Det har varit superkul och vi vill tacka Johannes, Erica, Elias, Jonathan och Hjalmar för att ni ställt upp och delat med er av era talanger.

Vi har spelat in tre låtar, som sjungs av tre olika rollfigurer i Förvandlingen – Musikalen, och som är av lite varierande stuk stilmässigt. För att vara ännu lite mer detaljerad rör det sig om:

1. Musikalens första låt.
2. Den första låten som skrevs till musikalen.
3. Den första powerballaden som skrevs till musikalen. 😉

Det som väntar härnäst är lite mixningsarbete, och sedan ska det förhoppningsvis inte dröja så länge innan vi har något att “teasa” er med!