Urpremiär och skivsläpp i antågande!

Lägg 10 december 2021 på minnet! Då är det nämligen urpremiär för Samsa Musikteaters nyskrivna sångcykel Människor som fanns. Vi är glada över våra stöd från Malmö stad och Dramatikerrådet som ger oss möjligheten att genomföra projektet. Mer info läggs upp här på sidan inom kort!

För nästan ett år sedan rapporterades det om att Dödens körkarl skulle spelas in i studio. Att få ihop alla sexton involverade musikalartister, musiker och ljudproducenter var dock lättare sagt än gjort med alla dessa coronavågor, men under april spelades samtliga instrumentpartier och merparten av sången in! Resterande sång kommer, om allt går vägen, spelas in under hösten. Exakt när skivsläppet blir vågar vi inte säga. Men det kommer. Det kommer. 

 

Dödens körkarl till studion

Vår andra och mest uppmärksammade musikal, Dödens körkarl, har hitintills också varit den enda vi inte släppt på Spotify och andra musikdistributörer. Glädjande nog kan vi meddela att vi kommer spela in den i studio. Nära hela original-casten inklusive musiker kommer återförenas en helg under hösten och återuppliva denna föreställning. För mixning och ljudproduktion betackar vi oss återigen för Finn Pöpke, som gjorde ett så fantastiskt jobb med Smitning (har ni lyssnat än?!)

Vi ska inte sticka under stolen med att vi är väldigt stolta över Dödens körkarl och hur fint den mottogs när den spelades på Bastionen för snart två år sen. En studioinspelning är inte busenkel att få till och att möjligheten nu uppenbarar sig har att göra med produktionsteamets fortsatta stora engagemang för projektet. Tusen tack till er!

Samtidigt har föreningen börjat skissa på nästa projekt, som ser ut att bli av ett lite annorlunda slag. Fler uppdateringar kommer!

Programblad och jättefin recension i Fria Tidningar

Det är tisdag kväll och vi gör oss redo för ännu en serie föreställningar! Onsdag-lördag 12-15 december spelas Dödens körkarl varje kväll kl 19. Än så länge finns biljetter till alla föreställningar, men det börjar se skralt ut till fredags- och lördagsföreställningarna! Biljetter hittar du HÄR.

Missa förresten inte vårt fina DIGITALA PROGRAMBLAD som skapats av Vera Lindman efter Emilie Aspenströms affischdesign. Perfekt att kolla in inför föreställningen, mellan akterna, eller varför inte när som helst? 

Vi är också otroligt glada över att ta emot en jättefin recension av musikalen i Fria Tidningen. Den är skriven av Veronika Gustafson, och finns att läsa HÄR.

Recensenten förärar oss en lång artikel och gör flera skarpa iakttagelser. Det är oerhört tacksamt när någon ur pressen engagerar sig så i vår tolkning av berättelsen, och särskilt trevligt när omdömet är så pass positivt! Särskilt glädjande är när rollinnehavarnas prestationer lyfts fram. Cornelia Jägbring hyllas med rätta för sin protagonistroll som Dina Holm, och även Ola Heinpalu (Körkarlen) och Isabelle Nordehammar (Edit) beröms för sina tolkningar.

Detta ger hela produktionen positiv energi inför de kommande föreställningarna. Det är så en önskar att det vore onsdagkväll redan!

Fin recension i Sydsvenskan!

Vi har gjort tre föreställningar av Dödens körkarl, och är minst sagt överväldigade av den fina respons vi har fått. Kanske särskilt glädjande var den mycket fina recension som kunde läsas i dagens Sydsvenskan.

Biljetter finns kvar till de resterande föreställningarna den 12-15 december. Är du en av dem som ännu inte skaffat dig en biljett? Läs recensionen, och ta dig en titt på vår nya trailer!

Dödens körkarl i media

Ni som följt bloggen här lyckades förhoppningsvis läsa Sydsvenskans fina artikel om oss förra veckan! Under samma vecka dök det upp artiklar i flera andra tidningar om Dödens körkarl, vilket vi är väldigt glada över.

Det rör sig om Lokaltidningen i Malmö, den här artikeln på Scenkonstguiden och så en lite längre artikel hos Landskrona Direkt. Det tackar vi för! Superroligt med så mycket uppmärksamhet.

Att en lokaltidning i Landskrona vill att skriva om Dödens körkarl, som ju spelas i Malmö, är inte så konstigt. Selma Lagerlöf själv bodde där i tolv år, och hon menade själv att det lilla samhälle som originalberättelsen Körkarlen utspelar sig på (det namnges inte i boken) är just Landskrona. Vi har dessutom lite Landskronakopplingar i själva produktionen, vilket ni kan läsa om i artikeln!

Fyra dagar till premiär nu. Ni har väl köpt biljetter?!

Dina Holm och Leonie-Cornelia Jägbring och Rut Silverbris
Cornelia Jägbring (Dina Holm, sittande) och Rut Silverbris (Leonie) under föreställningens första orkestergenomdrag. I bakgrunden syns Elias Fredriksson (keyboard) och Isa Savbrant (bas).

 

Sydsvenskan skriver om Samsa

Alla ni som prenumererar på papperstidningen av Sydsvenskan kunde i dag se förstasidan av B-delen prydas av en artikel om produktionen av Dödens körkarl. Glädjande nog för er som inte är prenumeranter finns artikeln också online, och verkar åtminstone än så länge vara upplåst även för icke-prenumeranter. Ta chansen och bekanta dig mer med oss, vårt fina produktionsteam, och vår bearbetning av den här historien!

Artikeln hittar du här!

Samsa Musikteater i Sydsvenskan
På framsidan syns Lasse Buhl, Elisabet Ahlqvist och Maria Johansson (stora bilden) samt Johannes Rückert Becker, Lisa Mårtensson och Cornelia Jägbring (lilla bilden).

Musik ur Dödens körkarl!

Vårt premiärdatum närmar sig med stormsteg! Senaste orkesterrepet plockade vi fram ett par sångmickar och spelade in två låtar ur musikalen; “Här ska det målas” och “Jag är inte klar här”. Klippen blev till en liten teaser som du kan se nedan.

Sjunger gör Johannes Rückert Becker, Cornelia Jägbring och Isabelle Nordehammar i rollerna som Natanael, Dina och Edit. Spelar gör Jakob Aspenström (keyboard 1), Elias Fredriksson (keyboard 2), Aaron Lindström (gitarrer), Isa Savbrant (elbas) och Gustav Landgren (trummor).

Missa nu inte möjligheten att se låtarna i sitt rätta sammanhang på Bastionen i december!

En månad kvar – dags för en liten teaser!

Om exakt en månad har Dödens körkarl premiär, och vi repar för fullt!

Hur ser det ut och hur låter det på våra rep? Här kommer ett litet smakprov.

Videon innehåller utdrag ur följande originalsånger (som i klippen sjungs av):

“Vem är denna själ” (Ola Heinpalu)
“Du och jag och ett barn” (Johannes Rückert Becker)
“Vid livets slut” (Elisabet Ahlqvist)
“Lite vin gör mamma glad” (Minna Ehn Öberg & Cornelia Jägbring)
“Så fint, så bra” (Cornelia Jägbring & Isabelle Nordehammar)

Nu finns det biljetter!

Ni missar väl inte urpremiären av “Dödens körkarl” i december? Redan nu går det att köpa biljetter till föreställningarna på Kulturcentralen.nu:s biljettsida. Där går det också att bekanta sig lite mer med historien, och vilka som medverkar. Den möjligheten finns också här på hemsidan, då sidan om projektet blivit lite mer omfattande!

För fler uppdateringar från produktionen, glöm inte att följa vår Facebooksida!

 

Repen har börjat!

Här på bloggen har det varit tyst ett tag, men Samsa har inte varit mindre aktiva för det. Efter att ett stort gäng fantastiskt duktiga sångare och skådespelare sökt roll vid auditions i december blev rollistan klar i juni. Nu i september, har första sångrepet hållits.

Alldeles strax kommer det hända spännande saker här på sidan. Biljetter till föreställningarna i december kommer alldeles snart dyka upp, och smakprov från repen kommer delas. Redan nu kan vi bjuda på ett par bilder!

Första repet! Fr. v. Jakob Aspenström, Oliver Lindman, Lisa Mårtensson, Johannes Rückert Becker
Härligt att vara igång! Fr. v. Jakob Aspenström, Oliver Lindman, Lisa Mårtensson, Johannes Rückert Becker.
Johannes Rückert Becker och Cornelia Jägbring
Johannes Rückert Becker och Cornelia Jägbring.