Om Samsa

Samsa Musikteater bildades i början av 2016 med syftet att skapa och producera ny musikteater i kammarformat. ”Samsa” startades av Jakob Aspenström och Oliver Lindman – båda födda 1991 – som utgör den kreativa basen för förenings arbete. ”Samsa” har sitt säte i Malmö.

Medlemspresentationer


Samsa-Musikteater-Jakob-AspenströmJakob Aspenström

Jakob studerar för närvarande komposition, klassiskt piano och musikpedagogik på Musikhögskolan i Malmö. Från flera års musikstudier på Wiks, S:t Sigfrids och Ingesunds folkhögskola har han utvecklat en stark passion för både låtskrivande och klassisk komposition. Till riskfinalen av SMASK (Sveriges Musikakademikers Sång Kåntest) i Slagthuset i Malmö 2015 skrev och arrangerade Jakob mellanakterna, och han medverkade också som dirigent vid lokalfinalen. Samma vår uruppfördes hans orkesterverk ”Symfoniska danser” av Malmö Symfonietta.


oliver-lindman-2017-3.0Oliver Lindman

Oliver har en kandidat i musik från University of Sussex i Brighton, där han läste komposition och musikvetenskap. På Sussex grundade han och var ordförande i kompositörsföreningen Composers’ Forum. Han var också engagerad i Sussex Filmförening, där han författade och skrev musiken till kortfilmer. Oliver har också en livslång passion för historieberättande, och har bland annat mottagit Uppsala Kommuns kulturstipendium för unga skrivare. För närvarande studerar han manusförfattande för scen och film vid Biskops Arnös författarskola.


Fotograf: Elin Waldenström