Om Samsa

Samsa Musikteater bildades i Malmö i början av 2016 med syftet att skapa och producera ny musikteater i kammarformat. ”Samsa” startades av Jakob Aspenström och Oliver Lindman – båda födda 1991 – som utgör den kreativa basen för förenings arbete.

Samsas produktioner har så här långt engagerat ett fyrtiotal skådespelare, sångare, musiker och scenkonstarbetare. 2016 hade gruppens första originalverk ”Förvandlingen – Musikalen” premiär. Våren 2017 spelades musiken från föreställningen in och släpptes i början av hösten som studioalbum. Sedan sommaren 2017 skriver Samsa på en modern tolkning av Selma Lagerlöfs spöklika julsaga Körkarlen, med förväntad urpremiär i slutet av 2018.

Samsa lägger i sina produktioner en tonvikt vid berättelse snarare än spektakel, och jobbar gärna med utmanande källmateriel och, för genren, otypisk tematik. 

Är du intresserad av att medverka i en kommande produktion? Kontakta oss gärna då!

Medlemspresentationer


Samsa-Musikteater-Jakob-AspenströmJakob Aspenström

Jakob studerar för närvarande komposition, klassiskt piano och musikpedagogik på Musikhögskolan i Malmö. Från flera års musikstudier på Wiks, S:t Sigfrids och Ingesunds folkhögskola har han utvecklat en stark passion för både låtskrivande och klassisk komposition. Till riskfinalen av SMASK (Sveriges Musikakademikers Sång Kåntest) i Slagthuset i Malmö 2015 skrev och arrangerade Jakob mellanakterna, och han medverkade också som dirigent vid lokalfinalen. Samma vår uruppfördes hans orkesterverk ”Symfoniska danser” av Malmö Symfonietta.


oliver-lindman-2017-3.0Oliver Lindman

Oliver har en kandidat i musik från University of Sussex i Brighton, där han läste komposition och musikvetenskap. På Sussex grundade han och var ordförande i kompositörsföreningen Composers’ Forum. Han var också engagerad i Sussex Filmförening, där han författade och skrev musiken till kortfilmer. Oliver har också en livslång passion för historieberättande, och har bland annat mottagit Uppsala Kommuns kulturstipendium för unga skrivare. Sedan hösten 2016 studerar han manusförfattande för scen och film vid Biskops Arnös författarskola.


Fotograf: Elin Waldenström